3 ok, ami miatt a tengerpart a legjobb hely a Földön

tengerpart

Ha szükséged van egy kis szünetre a világtól, mert az mérgező és zsúfolt, akkor csak egy hely van, ahol visszavonultan lehetsz – a tengerpart. A szellő illata automatikusan visszarepít a gyerekkorodba, ahol minden könnyű volt, és kevesebb gondod volt. Addigra minden belső fájdalmad elkezd elmúlni. Ez csak azt mutatja, hogy a strandok milyen erőteljesek.

A különböző kultúrák ősi gyógyászatai a strandot az egyik olyan helyként azonosították, ahol megtisztíthatod a tested energiáját. Tudd, hogy a strand jót tesz neked, még akkor is, ha nem a kedvenc helyed. Amint hagyod, hogy a lábujjaid a homokba süllyedjenek, annak puhasága lehetővé teszi számodra a pihentető pillanatokat, és tisztább életérzést ad, és ez még csak a kezdet.

A tengerpart mindenkié. Ha vannak gyerekeid, kiváló hely arra, hogy elhozd őket játszani a nap alatt. Ha azonban egyedül utazik, a tengerpart a legjobb hely a gondolkodásra és az érzésekre, lehetővé téve, hogy egyszerre legyen kreatív és produktív.

A tudomány szerint a tengerpart a megfelelő hely számodra. Íme három ok, ami miatt a tengerpart a legjobb hely:

1. A víz teljes körforgást biztosít a természetes állapotodhoz

A víz azóta része az életünknek, amióta az édesanyánk testében voltunk. Ahogy öregszel, tested 31 százalékban vízzel telik meg. Az agy, amely egy színtelen agy-gerincvelői folyadékban lebeg, nagyon szereti a vizet. Amikor a testet vízbe merítik, az agy egy biológiai összefüggés miatt élénken reagál.

Ha megfigyeljük az emberi magzatot, láthatjuk, hogy a kopoltyúhoz hasonló tulajdonsággal rendelkezik. Ezért van az, hogy az emberi sejtben lévő víz nagyon hasonlít a tengerhez. Ez azt jelenti, hogy amikor meghalljuk az óceán hangját, úgy érezzük, hogy végre otthon vagyunk.

2. A tengerpartról készült kép aktiválja az agy jutalmazó rendszerét

Amikor egy tengerpartról készült képet mutatnak neked, az agynak az érzelmi stabilitással és a boldog emlékidézéssel kapcsolatos része fokozott aktivitást mutat. Az óceán képe aktiválja az agy jutalmazó rendszereit, amely opioid receptorokban gazdag terület. Ezek a receptorok váltják ki a jó közérzetet.

Mindazonáltal a tengerpartról készült kép nézegetése nem elég. Abba kell hagynod az asztali képek bámulását, fel kell állnod, és el kell menned a tengerpartra! Odakint boldogabb leszel, és akkor leszel a legboldogabb, amikor a tengerparton vagy.

3. A strand felfrissíti a fáradt elmét

A mostanában körülötted lévő zavaró tényezők – közösségi oldalak, videó- és zenestreaming weboldalak, irodai dokumentumok és minden más digitális dolog – miatt az agy szünetért kiált, mert szüksége van a feltöltődésre, és a strand vize úgy feltölti az elmét, mint semmi más. A strandon töltött idő alatt is képes helyreállítani a figyelmet minden élményre, amivel találkozol.

Következtetés

A tengerpart valóban varázslatos hely az elme, a test és az általános jólét számára. Ez a legjobb hely a gyógyulásra, a természettel való eggyé válásra és a fáradt agyad megfiatalítására. Mire vársz még? Dobd el az irodai ruhákat, és irány a legközelebbi strand!

Ajánlott cikkek