Miért tartsuk tisztán otthonunk?

Hazajönni egy hosszú munkanap után, belépni az ajtón, és először is észrevenni a frissen kitakarított ház friss illatát, majd látni a tökéletes vonalakat a szőnyegen a legutóbbi porszívózás után, és végül nem botlani meg a játékokban, cipőkben vagy a halomnyi… cuccban, sok-sok cuccban.

Nagyszerű érzés! De gondoltál már arra, hogy milyen más okok miatt is jó ötlet tisztán tartani az otthonodat? Az alábbiakban további hat okot mutatunk be, amiért érdemes tiszta, egészséges otthont fenntartani.

6 ok, amiért érdemes tisztán tartani az otthonunk

1.Az lakásunk mindig tiszta lesz!

 Oké, ez nyilvánvalónak hangzik. De gondolj csak bele. Reggel felébredsz, vagy a munkából hazatérve egy békés, tiszta, rendezett térbe érsz – hát nem hangzik jól?

2. Kevesebb stressz

Az életed tényleg kevésbé lesz stresszes. Ha minden nap egy kis időt fordítasz a tiszta otthonod fenntartására, soha nem kell órákat töltened azzal, hogy a reménytelenül rendetlenből újra tiszta legyen. Képes leszel megtalálni, amire szükséged van, és olyan dolgokat is el tudsz majd végezni, mint a főzés, a munkába készülődés és a pihenés, anélkül, hogy a rendetlenség stressze útban lenne.

3.Az otthonod esztétikusabb lesz.

Ha otthonodat tisztán tartod, az azt jelenti, hogy mindig a lehető legjobban fog kinézni. Emlékszel arra az érzésre, amikor először beleszerettél az otthonodba, és tudtad, hogy meg akarod venni (vagy bérelni)? Tartsd meg ezt az érzést azzal, hogy rendben tartod a teret. Ráadásul nem kell majd pánikba esned, amikor váratlan vendégek jelennek meg az ajtódban.

4.Kevesebb időt kell majd takarítással töltened.

Az otthonod tisztán tartása sokkal egyszerűbb, mint takarítani, amikor piszkos. Néhány perc itt-ott órákat takaríthat meg minden hétvégén. Ne várj – menj előre és mosogasd el az edényeket, indítsd el a porszívót, vagy adj a WC-nek egy gyors suhintást a kefével. Ezt az időt később nem a takarítással fogod tölteni.

5.Meghosszabbítod az otthonod anyagainak élettartamát.

Egyes anyagok tovább tartanak, ha tisztán tartod őket. Például, ha rendszeresen tisztítod a szőnyegeket, akkor azok tovább néznek ki jól és illatoznak, és tisztábbak is maradnak.

6.Megtalálod, amire szükséged van, és akkor, amikor kell.

Az egyik leghasznosabb trükk az otthonod tisztán tartásához, ha mindennek kijelölsz egy helyet. Ez megkönnyíti a takarítást, és azt is jelenti, hogy mindig pontosan tudni fogod, hol keresd, amire szükséged van.

Ajánlott cikkek