A legjobb szabadtéri sportok

Bár a legtöbb sportot általában szabadidős tevékenységnek tekintik, szinte mindegyikük használható testmozgásként is. Ez még inkább igaz a szabadtéri sportokra, amelyekkel sok esetben több feladatot is elvégezhetsz, és eközben a tested rengeteg izmot megdolgoztat. Ráadásul ezek a sportok szórakoztatóak, és ezt szem előtt tartva; ezt javaslom, mint a 3 legjobb szabadtéri sportot, amit űzhetsz.

1. Kerékpározás

A kerékpározás az egyik legnépszerűbb szabadtéri sport, mert szórakoztató és remek edzést nyújt. A legtöbb ember számára általában gyerekként, tréningkeréken kezdődik, majd a munkába járás korai eszközévé válik.

Azért ajánlom a kerékpározást, mert a kerékpárral járhatsz az ösvényeken, amikor kempingezni mész, vagy tekerhetsz a járdákon az utcák mentén. Függetlenül attól, hogy hogyan vagy hol tekersz, gyors tempónál akár 400 kalóriát, lassú tempónál pedig 200 kalóriát is elégethetsz óránként.

A kerékpározás egyéb előnyei közé tartoznak:

  • Az alsótest erejének növekedése.
  • Szív- és érrendszeri fittség.
  • Az egyensúly és a koordináció javítása.

Ha tehát kerékpárral jársz munkába, akkor nagyon sok jót teszel a testednek. Valójában, ha az összes rövid autós utazásnak csak egyharmada kerékpározással történne, a szívbetegségek száma 5-10%-kal csökkenne.

2. Lovaglás

A lovaglás nem csak arról szól, hogy felülsz a ló hátára és sodródsz az árral. Valójában nagy bátorságra van szükség, mert egy nagyon erős, saját akarattal rendelkező állatot lovagolsz.

Ezért, ahogy élvezni fogod ezt a szabadtéri sportot, javulni fog a koordinációd és a gyors lesz a gondolkodásod. Ez azért van, mert sok mindent kell egyszerre csinálnod ahhoz, hogy a lovat irányítsd.

Fontos, hogy először lovasoktatáson vegyél részt, hogy jó egyensúlyt és megfelelő testtartást tudj kialakítani. A hát, a mellkas és a törzs izmai is igénybe veszik ezt a folyamatot, és így megfelelő edzésben lesz részed.

3. Gördeszkázás

Ha van valami, amit a gördeszkázás tesz, az a test egyensúlyának javítása. Ezt sokkal magasabb szinten teszi, mint a kerékpározás, és így nagymértékben fejleszti a törzs izomzatát.

Ettől eltekintve a gördeszkás trükkök és mutatványok, amelyeket idővel tökéletesítesz, számos más izmot is megdolgoztatnak, miközben egészséges anyagcserét is biztosítanak. Ezek a mutatványok segítenek abban is, hogy megmutasd a képességeidet, és ettől magabiztosnak és jónak érzed magad. Ami a fogyást illeti, a Harvard orvosi iskola felfedezte, hogy a 125, 155 és 185 kilós személyek akár 300, 372 és 444 kalóriát is fogyaszthatunk egy óra gördeszkázás alatt. Ez azt jelenti, hogy ez egy nagyon kifizetődő szabadtéri sport, ha szeretnél egy kis zsírt leadni.

Amint láthatod, ezek a szabadtéri sportok nem csak szórakoztatóak, hanem óriási egészségügyi előnyökkel is járnak. A legjobb élmény érdekében azt javaslom, hogy a fent leírt 3 legjobb szabadtéri sport közül mindegyiket próbáld ki, így mindenből kaphatsz egy kicsit a szórakozás és a testmozgás szempontjából.

Ajánlott cikkek