Fenntartható divattippek, amelyek könnyen követhetők 2022-ben

divat

Újra kell gondolnunk a divatról való gondolkodásunkat és a fogyasztásunkat.

Nos, ez könnyen hangzik, de hogyan csináljuk? Valójában könnyebb, mint gondolnánk. Lehet, hogy már most is többet teszel, mint gondolnád – és lehet, hogy van még hova fejlődnöd.

 Ha nem tudod, hol vagy, egyáltalán hogyan valósítsd meg a fenntarthatóságot a mindennapjaidban, íme 3 fenntartható divattipp, amivel elindulhatsz!

1. Vásárolj vintage ruhákat és használt darabokat

A vintage vásárlásban az a legjobb, hogy mindenhol felbukkannak a használt darabokat kínáló üzletek – az interneten is. Szóval, ha még nem csatlakoztál a vintage hullámhoz, akkor ugorj rá, és kezdődhet a vadászat.

Az egyik legjobb dolog a vintage vásárlásban, hogy sosem tudhatod, milyen ritka és egyedi darabokat fogsz találni. Olyan ez, mint a kincsvadászat – néha nagyon szerencsés vagy, néha pedig nem.

De egy olyan ruhadarab, amelynek története és egyedisége van, sokkal menőbb, mint tömeggyártott darabokat vásárolni.

2. Válaszd a fenntartható anyagokat.

Ha szeretnéd, hogy a viselt ruháid a lehető legkisebb hatással legyenek a környezetre és a mezőgazdaságra, akkor válassz organikus és természetes anyagokból készült ruhákat.

A fenntartható és a GOT tanúsítvánnyal rendelkező pamut mára a divatipar mainstream részévé vált. Úgy tűnik, hogy mindenhol bio pamutot használnak, ami nagyszerű. Ahhoz, hogy a pamut bio legyen, a biogazdálkodásra vonatkozó előírások szerint kell termelni.

De a pamut nem az egyetlen organikus, természetes anyag. Az organikus vászon ugyanolyan jó választás, ha nem jobb.

3. Válassz átlátható divatmárkákat

Képzeld el ezt: Vettél egy pólót, amelyről úgy gondolod, hogy organikus pamutból készült, tisztességes munkakörülmények között, és a lehető legkisebb hatással van az éghajlatra és a Földre.

Nyugodt a lelkiismereted, mert a fenntarthatóság jegyében vásároltál.

De kiderül, hogy a póló valójában nem tisztességes munkakörülmények között készült, és a pamut sem olyan bio, mint gondoltad. Úgy érzed, hogy becsaptak, hogy megvásároltál valamit, ami nem igazán felelt meg annak, amit gondoltál. A probléma az volt, hogy egy olyan márkát választottál, amely kevéssé átlátható, és amelyik zöldre mossa magát.

Pontosan ezért fontos, hogy megnézzük a márka üzletpolitikáját és értékeit, mielőtt megvásárolnánk tőlük a ruháinkat, különösen, ha fenntarthatóbb vásárlók szeretnénk lenni.

Ajánlott cikkek